Karácsonyvárás az Aurel Vlaicu Általános Iskolában

2018. december 23.
A hét folyamán a gyermekek különböző tevékenységeken vettek részt.
<em>Hír szerkesztése</em> Karácsonyvárás az Aurel Vlaicu Általános Iskolában
Az ajándékok eltakarták a karácsonyfát

Az aradi Aurel Vlaicu Általános Iskolában december 17–20. között zajlott a Szülők hete rendezvénysorozat, amelyet immár 16. alkalommal rendeztek meg, ezúttal az „Oldalamon a szülőkkel sikeres leszek” mottóval.

A hét folyamán a gyermekek különböző tevékenységeken vettek részt. A hétfő kiemelkedő eseménye a mézeskalácssütés volt. Az iskola apraja nagyja kivette a részét belőle, mert előkészítősöktől kezdve a legnagyobbakig minden osztály készített finom és nagyon szép mézeskalácsokat a nagyzeréndi Szénási Zsuzsa irányításával. A „műhelyből” egy gyermek se távozott éhesen. Kedden Gál Melinda irányításával a III. osztályosok karácsonyi díszeket készítettek. A IV. osztályosokkal pedig Karda Tünde a szeretetről, megértésről, a vallásról beszélgetett.

Melniczky Andrea romántanárnő nyílt órákat tartott, melyeken a szülőket is vendégül látta. Rudolf Anna pszichológus közös gyerek–szülő tevékenységet tartott. Kass Amália történelemtanárnő a karácsonyi hagyományokat elevenítette fel a nagyobbakkal, a legnagyobbaknak Horváth Levente magyar órát tartott.

Szerdán az alsó ciklus kicsi gyermekei Nagy Andrea, Balta Emese és Tari Éva tanítónők vezetésével és sok szülő segítségével, a gimnazisták pedig Petrescu Andrea angoltanárnő, Budacsek Terézia matematika tanárnő és Faragó Barbara magyar tanárnő irányításával résztvettek az iskolai karácsonyi vásáron, melynek bevételét immár szokásos módon jótékony célra fordítják, s az arra rászorulókhoz juttatják el. A vásáron sok szép kézműves dísz lelt gazdára, és változatos, házi készítésű süteményeket kóstoltak az ott levők. Mindezek elkészítésében nagy segítséget nyújtottak a diákok szülei, amit az iskola pedagógusai ezúton szeretnének megköszönni.


Gazdag kínálat a vásárban

Miközben zajlott a tornateremben és a folyósón a karácsonyi vásár, addig a legkisebbeknek, az előkészítősöknek és az elsősöknek Kopcsák Emese fogsebész a fogak higiéniájáról mondott sok fontos tudnivalót.

Szerda délután 17 órai kezdettel ünnepi előadást tartottak, amelyre hivatalosak voltak a Vlaicu negyedbeli Barátság óvoda magyar tagozatának óvodásai szüleik, valamint Tripon Ildikó és Farkas Éva óvónők kíséretében. Az előadáson felléptek az elemi osztályos kisdiákok. Az iskola mazsorett csapata Barbócz Izabella aligazgatónő vezetésével színvonalas produkciót mutatott be.


A mazsorett csapat

A Barátság óvoda leendő előkészítős gyermekeit hétfő délután látogatta meg Tari Éva tanítónő és tanítványa, Popăț Cézár, aki a tanítónéni és édesanyja, Popăț Julianna segítségével bábjátékkal örvendeztette meg az óvodásokat.

A szülők hetének utolsó napja is tartogatott még igen fontos témákat. Csütörtökön a III. osztályosok Csató Erikával közösen kísérleteztek, az előkészítősöknek és az elsősöknek pedig Détári Attila főasszisztens vezetésével az rohammentő-szolgálat (SMURD) és a sürgősségi osztály néhány munkatársa tartott elsősegélynyújtó-bemutatót.

De nem maradt el az immár hagyománnyá vált ajándékgyűjtés sem. Az idén is sikerült annyi ajándékcsomagot összegyűjteni az iskolában, hogy a mögötte lévő karácsonyfa már szinte ki se látszott.

Tartalmas és sikeres napokat tudhatnak maguk mögött az iskola diákjai és pedagógusai

Budacsek Terézia

matematika tanárnő

További hírek

Hír beküldése
Tiszavirágzás a Maroson.
<em>Hír szerkesztése</em> A nemzeti összetartozás évének nyilvánították 2020-at
A magyar Országgyűlés kedden a nemzeti összetartozás évének nyilvánította 2020-at, a trianoni békediktátum 100. évfordulóját. A képviselők 166 igen szavazat, öt nem ellenében és egy tartózkodás mellett fogadták el a javaslatot. Támogatják azokat a programokat, amelyek erősítik a magyarság országhatárok feletti összetartozásának tudatát.
<em>Hír szerkesztése</em> Több mint 20 ezren hűsöltek a strandon
Felüdülés a városvezetésnek is, mert májusban egy jegyet sem adtak el.
<em>Hír szerkesztése</em> Egyórás várakozási idő volt az autópálya-határátkelőnél
Sokan töltötték külföldön az ortodox pünkösdöt.
Beadhatók magyar állampolgársági igénylések és egyéb kérvények.
<em>Hír szerkesztése</em> Cserbenhagyásos gázolás: meghalt egy kerékpáros Zimándköz határában
A 21 éves biciklis nem viselt láthatósági mellényt, és a kerékpárja sem volt megfelelően felszerelve.
<em>Hír szerkesztése</em> Aradon is megáll a Kamara-karaván
A Zördög című Móricz-vígjátékokból összeállított komédiát táncház követi.
<em>Hír szerkesztése</em> Ismerős Arcok-koncert a Pécskai Magyar Napokon
Megtartják a hagyományos Szent Iván-éji tűzugrást is.
<em>Hír szerkesztése</em> Ötven háztartást sújtott az árvíz, öt személyt kimenekítettek
Felbecsülték az árvízkárokat.
<em>Hír szerkesztése</em> „Életem legjobb napja!”
Parasztolimpia – Ifjúsági és Sportnap Szentpálon.