Karácsonyvárás az Aurel Vlaicu Általános Iskolában

2018. december 23.
A hét folyamán a gyermekek különböző tevékenységeken vettek részt.
<em>Hír szerkesztése</em> Karácsonyvárás az Aurel Vlaicu Általános Iskolában
Az ajándékok eltakarták a karácsonyfát

Az aradi Aurel Vlaicu Általános Iskolában december 17–20. között zajlott a Szülők hete rendezvénysorozat, amelyet immár 16. alkalommal rendeztek meg, ezúttal az „Oldalamon a szülőkkel sikeres leszek” mottóval.

A hét folyamán a gyermekek különböző tevékenységeken vettek részt. A hétfő kiemelkedő eseménye a mézeskalácssütés volt. Az iskola apraja nagyja kivette a részét belőle, mert előkészítősöktől kezdve a legnagyobbakig minden osztály készített finom és nagyon szép mézeskalácsokat a nagyzeréndi Szénási Zsuzsa irányításával. A „műhelyből” egy gyermek se távozott éhesen. Kedden Gál Melinda irányításával a III. osztályosok karácsonyi díszeket készítettek. A IV. osztályosokkal pedig Karda Tünde a szeretetről, megértésről, a vallásról beszélgetett.

Melniczky Andrea romántanárnő nyílt órákat tartott, melyeken a szülőket is vendégül látta. Rudolf Anna pszichológus közös gyerek–szülő tevékenységet tartott. Kass Amália történelemtanárnő a karácsonyi hagyományokat elevenítette fel a nagyobbakkal, a legnagyobbaknak Horváth Levente magyar órát tartott.

Szerdán az alsó ciklus kicsi gyermekei Nagy Andrea, Balta Emese és Tari Éva tanítónők vezetésével és sok szülő segítségével, a gimnazisták pedig Petrescu Andrea angoltanárnő, Budacsek Terézia matematika tanárnő és Faragó Barbara magyar tanárnő irányításával résztvettek az iskolai karácsonyi vásáron, melynek bevételét immár szokásos módon jótékony célra fordítják, s az arra rászorulókhoz juttatják el. A vásáron sok szép kézműves dísz lelt gazdára, és változatos, házi készítésű süteményeket kóstoltak az ott levők. Mindezek elkészítésében nagy segítséget nyújtottak a diákok szülei, amit az iskola pedagógusai ezúton szeretnének megköszönni.


Gazdag kínálat a vásárban

Miközben zajlott a tornateremben és a folyósón a karácsonyi vásár, addig a legkisebbeknek, az előkészítősöknek és az elsősöknek Kopcsák Emese fogsebész a fogak higiéniájáról mondott sok fontos tudnivalót.

Szerda délután 17 órai kezdettel ünnepi előadást tartottak, amelyre hivatalosak voltak a Vlaicu negyedbeli Barátság óvoda magyar tagozatának óvodásai szüleik, valamint Tripon Ildikó és Farkas Éva óvónők kíséretében. Az előadáson felléptek az elemi osztályos kisdiákok. Az iskola mazsorett csapata Barbócz Izabella aligazgatónő vezetésével színvonalas produkciót mutatott be.


A mazsorett csapat

A Barátság óvoda leendő előkészítős gyermekeit hétfő délután látogatta meg Tari Éva tanítónő és tanítványa, Popăț Cézár, aki a tanítónéni és édesanyja, Popăț Julianna segítségével bábjátékkal örvendeztette meg az óvodásokat.

A szülők hetének utolsó napja is tartogatott még igen fontos témákat. Csütörtökön a III. osztályosok Csató Erikával közösen kísérleteztek, az előkészítősöknek és az elsősöknek pedig Détári Attila főasszisztens vezetésével az rohammentő-szolgálat (SMURD) és a sürgősségi osztály néhány munkatársa tartott elsősegélynyújtó-bemutatót.

De nem maradt el az immár hagyománnyá vált ajándékgyűjtés sem. Az idén is sikerült annyi ajándékcsomagot összegyűjteni az iskolában, hogy a mögötte lévő karácsonyfa már szinte ki se látszott.

Tartalmas és sikeres napokat tudhatnak maguk mögött az iskola diákjai és pedagógusai

Budacsek Terézia

matematika tanárnő

További hírek

Hír beküldése
Székelyföldre és Havasalföldre telepítik át az állatokat.
<em>Hír szerkesztése</em> Több mint egy tucat sérült a lippai balesetben
Kamionnal ütközött egy mikrobusz.
<em>Hír szerkesztése</em> „Lehetett volna rosszabb is a 2018-as év” [AUDIÓ]
Faragó Péter parlamenti képviselő értékelője.
<em>Hír szerkesztése</em> Történelmi mélyponton a lej
Újabb történelmi mélypontra került a román fizetőeszköz az euróval szemben, a lej átlépte a pszichológiai határnak tekintett 4,70 lejt. A lej a dollárral szemben is gyengült, amelynek egy egysége 4,1377 lejbe került. Elemzők szerint a zuhanás oka a „kapzsisági adó”, az idei költségvetés-tervezet késése és az import növekedése.
<em>Hír szerkesztése</em> Kritikusan alacsony a munkanélküliségi arány [AUDIÓ]
Munkahely lenne, de a bérek nem vonzók a magyarországi munkavállalók számára.
Hír beküldése
Utána a Szinkorn és DJ Tino zenél.
Az Ipartestület szervezi.
<em>Hír szerkesztése</em> Helytörténetek az elmúlt száz évből [AUDIÓ]
Az első kötetbe 26 település fért bele. Folytatása következik.
<em>Hír szerkesztése</em> Nyilvános a Kölcsey-díjasok névsora
Hosszú Zoltán és Siska-Szabó Zoltán (post mortem) kapja 2018-ra az elismerést.
<em>Hír szerkesztése</em> Statisztikai szolgáltatást indított az RMDSZ
Az erdelystat.ro előrejelzéseket is fog közölni.