Bejelentette megbízott polgármester-jelöltjét a PNL

2019. június 10.
A Központi Választási Iroda hétfőn igazolta Gheorghe Falcă európai parlamenti képviselői mandátumát, így Arad 2004 óta hivatalban lévő polgármestere nem tölti ki negyedik mandátumát az önkormányzat élén. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) városi szervezete Călin Bibarț eddigi PNL-s alpolgármestert javasolta megbízott polgármesternek.
<em>Hír szerkesztése</em> Bejelentette megbízott polgármester-jelöltjét a PNL
Bibarț lesz a megbízott polgármester

Rendhagyó helyszínen, a Maros-parti parkban tartotta állandó bizottsági gyűlését a PNL aradi szervezete, „elbúcsúztatva” Gheorghe Falcă polgármestert, aki a május 26-i EP-választásokon brüsszeli mandátumot szerzett. Mivel a következő helyhatósági választások kampányáig kevesebb mint egy év van hátra, nem szerveznek időközi polgármester-választást, hanem az egyik alpolgármestert bízzák meg a polgármesteri teendőkkel. A PNL Călin Bibarțot javasolta a tisztségre, és a személyi szavazást a június 27-i vagy 28-i képviselőtestületi ülésen tartják meg. Bibarț alpolgármesteri helyére pedig Ionel Bulbuc – hivatását tekintve színész – tanácsost választják meg.


Falcă brüsszeli mandátumra cserélte a polgámesteri széket

A végeredmény azért vezető biztosra, mert a 23 tagú döntéshozó testületben 12 PNL-s van, tehát egyszerű többséggel rendelkezik a párt.

A liberálisok a 2020-as helyhatósági és parlamenti választások „húzóembereit” is bejelentették. Az aradi polgármesteri tisztségért Sergiu Bîlceát, a megyei tanács jelenlegi alelnökét indítják, a megyei önkormányzat élére az eddigi elnököt, Iustin Cioncát jelölik, a parlamenti képviselőjelöltek listájának első helyére pedig Călin Bibarț neve kerül majd fel.


Jövőre Bîlcea lesz a polgármesterjelölt

A PNL-sek bíznak benne, hogy az idei EP-választások megnyerése után jövőre az országos parlamenti választásokon is diadalmaskodnak és kormányt alakíthatnak, mert állítják, hogy 2012 óta, mióta a Szociáldemokrata Párt (PSD) adja a kormány fő erejét, az ellenzéki kézen maradt Aradot és Arad megyét hátrányosan megkülönbözteti a kormány.

Bognár Levente, a megyeszékhely RMDSZ-es alpolgármester kérdésünkre úgy kommentálta a változásokat, hogy Gheorghe Falcă, a PNL megyei szervezetének elnöke megígérte, hogy a megyei szintű együttműködést fenntartják, az RMDSZ és a magyarság számára prioritást élvező oktatási és egyházi intézmények, kulturális rendezvények megkapják az előirányzott költségvetési támogatást. Jövőre pedig az eddig két RMDSZ-es mandátumnál legalább eggyel több hely megszerzését tűzi ki célul az érdekvédelem, hiszen az már más alkupozíciót jelentene.

További hírek

Hír beküldése
Tiszavirágzás a Maroson.
<em>Hír szerkesztése</em> A nemzeti összetartozás évének nyilvánították 2020-at
A magyar Országgyűlés kedden a nemzeti összetartozás évének nyilvánította 2020-at, a trianoni békediktátum 100. évfordulóját. A képviselők 166 igen szavazat, öt nem ellenében és egy tartózkodás mellett fogadták el a javaslatot. Támogatják azokat a programokat, amelyek erősítik a magyarság országhatárok feletti összetartozásának tudatát.
<em>Hír szerkesztése</em> Több mint 20 ezren hűsöltek a strandon
Felüdülés a városvezetésnek is, mert májusban egy jegyet sem adtak el.
<em>Hír szerkesztése</em> Egyórás várakozási idő volt az autópálya-határátkelőnél
Sokan töltötték külföldön az ortodox pünkösdöt.
Beadhatók magyar állampolgársági igénylések és egyéb kérvények.
<em>Hír szerkesztése</em> Cserbenhagyásos gázolás: meghalt egy kerékpáros Zimándköz határában
A 21 éves biciklis nem viselt láthatósági mellényt, és a kerékpárja sem volt megfelelően felszerelve.
<em>Hír szerkesztése</em> Aradon is megáll a Kamara-karaván
A Zördög című Móricz-vígjátékokból összeállított komédiát táncház követi.
<em>Hír szerkesztése</em> Ismerős Arcok-koncert a Pécskai Magyar Napokon
Megtartják a hagyományos Szent Iván-éji tűzugrást is.
<em>Hír szerkesztése</em> Ötven háztartást sújtott az árvíz, öt személyt kimenekítettek
Felbecsülték az árvízkárokat.
<em>Hír szerkesztése</em> „Életem legjobb napja!”
Parasztolimpia – Ifjúsági és Sportnap Szentpálon.