Bejelentette megbízott polgármester-jelöltjét a PNL

2019. június 10.
A Központi Választási Iroda hétfőn igazolta Gheorghe Falcă európai parlamenti képviselői mandátumát, így Arad 2004 óta hivatalban lévő polgármestere nem tölti ki negyedik mandátumát az önkormányzat élén. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) városi szervezete Călin Bibarț eddigi PNL-s alpolgármestert javasolta megbízott polgármesternek.
<em>Hír szerkesztése</em> Bejelentette megbízott polgármester-jelöltjét a PNL
Bibarț lesz a megbízott polgármester

Rendhagyó helyszínen, a Maros-parti parkban tartotta állandó bizottsági gyűlését a PNL aradi szervezete, „elbúcsúztatva” Gheorghe Falcă polgármestert, aki a május 26-i EP-választásokon brüsszeli mandátumot szerzett. Mivel a következő helyhatósági választások kampányáig kevesebb mint egy év van hátra, nem szerveznek időközi polgármester-választást, hanem az egyik alpolgármestert bízzák meg a polgármesteri teendőkkel. A PNL Călin Bibarțot javasolta a tisztségre, és a személyi szavazást a június 27-i vagy 28-i képviselőtestületi ülésen tartják meg. Bibarț alpolgármesteri helyére pedig Ionel Bulbuc – hivatását tekintve színész – tanácsost választják meg.


Falcă brüsszeli mandátumra cserélte a polgámesteri széket

A végeredmény azért vezető biztosra, mert a 23 tagú döntéshozó testületben 12 PNL-s van, tehát egyszerű többséggel rendelkezik a párt.

A liberálisok a 2020-as helyhatósági és parlamenti választások „húzóembereit” is bejelentették. Az aradi polgármesteri tisztségért Sergiu Bîlceát, a megyei tanács jelenlegi alelnökét indítják, a megyei önkormányzat élére az eddigi elnököt, Iustin Cioncát jelölik, a parlamenti képviselőjelöltek listájának első helyére pedig Călin Bibarț neve kerül majd fel.


Jövőre Bîlcea lesz a polgármesterjelölt

A PNL-sek bíznak benne, hogy az idei EP-választások megnyerése után jövőre az országos parlamenti választásokon is diadalmaskodnak és kormányt alakíthatnak, mert állítják, hogy 2012 óta, mióta a Szociáldemokrata Párt (PSD) adja a kormány fő erejét, az ellenzéki kézen maradt Aradot és Arad megyét hátrányosan megkülönbözteti a kormány.

Bognár Levente, a megyeszékhely RMDSZ-es alpolgármester kérdésünkre úgy kommentálta a változásokat, hogy Gheorghe Falcă, a PNL megyei szervezetének elnöke megígérte, hogy a megyei szintű együttműködést fenntartják, az RMDSZ és a magyarság számára prioritást élvező oktatási és egyházi intézmények, kulturális rendezvények megkapják az előirányzott költségvetési támogatást. Jövőre pedig az eddig két RMDSZ-es mandátumnál legalább eggyel több hely megszerzését tűzi ki célul az érdekvédelem, hiszen az már más alkupozíciót jelentene.

További hírek

Hír beküldése
A falu telepítésének 200. évfordulóját ünnepelték.
Hír beküldése
A szarvasi gazdák adománya az alkotás.
<em>Hír szerkesztése</em> FRISSÍTVE: Kedden temetik Török Zsoltot
Az alpinista tetemét a nagyszebeni igazságügyi orvostani intézetbe szállították.
<em>Hír szerkesztése</em> Eddig hibátlan az UTA
Bálint László vezetőedző együttese a csíkiaktól sem kapott gólt.
<em>Hír szerkesztése</em> Meghalt Török Zsolt hegymászó
A Fogarasi-havasok egyik szakadékában találták meg az aradi alpinista holttestét.
<em>Hír szerkesztése</em> Szentleányfalva magyarságának ünnepe
Az egyházi ünnepséget bográcsozás és kötetlen beszélgetés követi.
<em>Hír szerkesztése</em> A Csiky udvarán játszik az opera
A Gördülő Kárpát-Haza OperaTúra keretében Donizetti Szerelmi bájitalát mutatják be.
<em>Hír szerkesztése</em> Omega-koncert az Aradi Magyar Napokon
A helyszín a szokásos.
Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusának munkatársai konzuli fogadónapot tartanak Aradon szeptember 5-én, csütörtökön a Jelen Házban (M. Eminescu utca 55–57. szám) 9 és 13 óra között az Eurotrans alapítvány ügyfeleinek. A magyar útlevél-igényléseknél előzetes bejelentkezés szükséges a 0257/255–786-os vagy a telefonszámon.
<em>Hír szerkesztése</em> Tragédia Lippán: hatéves gyereket gázoltak el a zebrán
Az áldozat nagynénje is súlyosan megsérült.