2017 viharos év volt, de 2018 sem lesz nyugodtabb [AUDIÓ]

2018. január 2.
Belpolitikai instabilitás uralta az óesztendőt.
<em>Hír szerkesztése</em> 2017 viharos év volt, de 2018 sem lesz nyugodtabb [AUDIÓ]
Faragó Péter

Kormányválság, elégedetlenséget szülő és tüntetéseket szító törvénymódosító javaslatok, az Erdély Ó-Romániához csatolását kimondó gyulafehérvári román nemzetgyűlés centenáriumának előszele határozta meg a román belpolitikai életet az RMDSZ Arad megyei parlamenti képviselője szerint.

Faragó Péter ugyanakkor úgy véli, hogy az Arad megyei magyarság számára pozitív volt a 2017-es esztendő, legalábbis abból a szempontból, hogy ismét volt képviselője a törvényhozásban, és a helyi önkormányzatokban is viszonylag erős a magyar jelenlét a döntéshozásban és a végrehajtásban. Az elmúlt esztendőben végre saját tulajdonba került a megyei RMDSZ-székház is. Szerinte 2018-ban az erdélyi magyarságnak az lesz az egyik fő feladata, hogy bebizonyítsa a kisebbségekről megfeledkezni hajlamos többségi társadalomnak, mi mindennel is járult hozzá a magyarság az elmúlt száz évben Románia gazdasági-szellemi fejlődéséhez.

Faragó Péter parlamenti képviselőt, az RMDSZ Arad megyei szervezetének elnökét Pataky Lehel Zsolt kérte évértékelésre. Hallgassa meg a Temesvári Rádió Magyar adása számára készült interjút:

További hírek

Hír beküldése
A 2,4-es erősségű mozgás nem okozott károkat.
Hír beküldése
A hónap végétől látható az Ambrus Attila sztorijából készült film Romániában.
<em>Hír szerkesztése</em> A PSD jelöltje kapott kormányalakítási megbízást
Viorica Dăncilă lehet az első női miniszterelnöke Romániának, ha a parlament megszavazza majd a kormánynévsort. Klaus Iohannis államfő szerdán az eddig is kormányzó PSD–ALDE szociálliberális koalíció által javasolt EP-képviselőt bízta meg kormányalakítással, a lemondott Mihai Tudose helyett.
<em>Hír szerkesztése</em> Ismét fennakadást okozott az esővíz
Az árkok és kanálisok nem bírták elnyelni a nagy mennyiségű csapadékot.
<em>Hír szerkesztése</em> Húsz éve „világít” [AUDIÓ]
Decemberben jubilált az aradi kulturális szemle.
<em>Hír szerkesztése</em> Kölcsey-díjátadó és Arany-balladák
Január 25-én a Bábszínházban.
<em>Hír szerkesztése</em> Khell Levente harmadik a „hétköznapi hősök” versenyén
A Nőileg magazin hirdette meg a Mutass jó példát! programot.
Pécskán két bált is rendeznek.
Hír beküldése
Benyújtotta lemondását Mihai Tudose miniszterelnök, miután pártja, a PSD megvonta tőle politikai támogatását. Klaus Iohannis államfő a helyére Mihai Fifor védelmi minisztert nevezte ki ügyvivő kormányfőnek. A szocdemek Viorica Dăncilă európai parlamenti képviselőt jelölik a posztra; közben történelmi mélypontra zuhant a lej.
Az Eurotrans Alapítvány által szolgáltatásai ingyenesek.