2017 viharos év volt, de 2018 sem lesz nyugodtabb [AUDIÓ]

Belpolitikai instabilitás uralta az óesztendőt.

Kormányválság, elégedetlenséget szülő és tüntetéseket szító törvénymódosító javaslatok, az Erdély Ó-Romániához csatolását kimondó gyulafehérvári román nemzetgyűlés centenáriumának előszele határozta meg a román belpolitikai életet az RMDSZ Arad megyei parlamenti képviselője szerint.

Faragó Péter ugyanakkor úgy véli, hogy az Arad megyei magyarság számára pozitív volt a 2017-es esztendő, legalábbis abból a szempontból, hogy ismét volt képviselője a törvényhozásban, és a helyi önkormányzatokban is viszonylag erős a magyar jelenlét a döntéshozásban és a végrehajtásban. Az elmúlt esztendőben végre saját tulajdonba került a megyei RMDSZ-székház is. Szerinte 2018-ban az erdélyi magyarságnak az lesz az egyik fő feladata, hogy bebizonyítsa a kisebbségekről megfeledkezni hajlamos többségi társadalomnak, mi mindennel is járult hozzá a magyarság az elmúlt száz évben Románia gazdasági-szellemi fejlődéséhez.

Faragó Péter parlamenti képviselőt, az RMDSZ Arad megyei szervezetének elnökét Pataky Lehel Zsolt kérte évértékelésre. Hallgassa meg a Temesvári Rádió Magyar adása számára készült interjút:

A rovatból ajánljuk:

Tisztújítás az Alma Mater Alapítványnál: a cél továbbra is a magyar oktatás felkarolása [AUDIO]
Újabb két évre Kranowszky-Nagy Andreát választották elnöknek. A közgyűlésen a kuratórium tiszteletbeli tagjává választották Sándor Tivadar nyugalmazott arad-gáji római katolikus plébánost, aki mindig is szívügyének tekintette a magyar oktatás támogatását.
Esélyt kell adni, hogy a magyar ember magyar jelöltre szavazhasson [AUDIO]
Péró Tamás megyei ügyvezető elnök az RMDSZ megyei tanácselnökjelöltje.
Veres Attila Csaba: „A várakozás elvesztegetett idő, a célért tenni kell” [AUDIO]
Az üzleti szférából érkezett az RMDSZ aradi polgármesterjelöltje.
Bognár Levente: a legutóbbi alakuló ülésen korelnök voltam, ez jelent valamit [AUDIO]
Nem vállal újabb képviselői mandátumot a korábbi aradi alpolgármester.
A szokásosnál korábban támadnak a kullancsok az enyhe időjárás miatt
Agyvelőgyulladást, Lyme-kórt és krími-kongói vérzéses lázat okozhat a rovar.