1000 év Erdélyben, 100 év Romániában: Kelen Ferenc emlékére [VIDEÓ]

A kezdeményezéssel bemutatják azokat az embereket, akik munkájukkal Romániát is építették, és azokat az eredményeket, melyek nélkül kevesebb lenne ma ez az ország.

Az RMDSZ tavaly, az újkori román államalapítás 100. évfordulójának kikiáltott esztendejében indította el 1000 év Erdélyben, 100 év Romániában (www.ezer100.ro) című internetes portált, amit azoknak a projekteknek szánt, amelyek felmutatják mindazt, amivel az elmúlt évszázadban a magyar közösség gazdagította Romániát.

A magyarok az ország értékealkotó közössége. A kezdeményezéssel bemutatják azokat az embereket, akik munkájukkal Romániát is építették, és azokat az eredményeket, melyek nélkül kevesebb lenne ma ez az ország. Elmesélik azokat a történeteket, melyekre büszkék lehetünk.

Február 23-án Kelen Ferenc fotográfusra emlékezne. Az aradi születésű fényképész két éve hunyt el, de alkotásaival és munkásságával beírta magát az erdélyi fotótörténetbe. Ma lenne 95 éves.

2013-ban az aradi önkormányzat Kiválóság-díjjal tüntette ki Kelen Ferencet, a 90. születésnapja alkalmából közölt rádióinterjú pedig IDE KATTINTVA hallgatható meg.

Néd meg az 1000 év Erdélyben, 100 év Romániában című sorozat Kelen Ferenc előtt tisztelgő részét:

A rovatból ajánljuk:

Előkészületek a Szabadság-szobor újbóli felavatásának 20. évfordulójára [AUDIO]
A 2004. április 25-i aradi szoborállításnak erős üzenete volt: közösségi és politikai elszántsággal érvényt lehet szerezni a kisebbségi jogoknak, a visszahozhatók azok a szimbolikus emlékművek, amelyeket megpróbáltak kitörölni a közemlékezetből.
Szülők Akadémiája: generációk az ABC végén, avagy hogyan szálljunk le a mókuskerékről?
Tapolyai Emőke klinikai és pasztorálpszichológus tart előadást Aradon.
Lehetőség szerint növelné polgármesterei és alpolgármesterei számát az RMDSZ [AUDIO]
Jelenleg öt polgármestere és négy alpolgármestere van Arad megyében.