Véget ért a rémálom a körgyűrűn [AUDIÓ, VIDEÓ]

2018. október 15.
Hétfő délben megnyitották a forgalom előtt az aradi teherforgalmi terelőutat keresztező Brád–Kürtös vasútvonalon átívelő (az aradi köznyelvben: a hőerőmű melletti) felüljárót.
<em>Hír szerkesztése</em> Véget ért a rémálom a körgyűrűn [AUDIÓ, VIDEÓ]
Szabad a pálya!

Ha meg nem is szűnik, de nagyban lecsökken a várakozás és araszolgatás „Románia legnagyobb közlekedési dugójában”, ahogy a hivatásos gépkocsivezetők nevezik.

A nagylaki határátkelő felől, vagy arra igyekvő nemzetközi tranzitforgalom 70-80 százaléka itt haladt át, de a Nagylak–Arad–Temesvár autópályaszakasz 2015-ös átadása sem sokat enyhített a forgalom zsúfoltságán.


Nehéz az átkelés a vasúti síneken

A problémát nem is a naponta itt áthaladó több ezer teher- és személygépkocsi jelentette, hanem az, hogy két fő vasútvonal is keresztezi a várost észak felől megkerülő körgyűrű-szakaszt, és a sorompók naponta átlagosan több mint három órán át akadályozák a gépjárműmözelkedést (gyakran 10-15 percenként vált pirosra a fénysorompó). Az átkelőhelyek állapota is silány, emiatt csak döcögve lehet haladni rajtuk, így megszokott látvánnyá vált a több kilométeres kamionsor Aradon az utóbbi évtizedben.


Ennek remélhetőleg vége lesz

Az akadály kiküszöbölését 2011-ben úgy oldották volna meg, hogy felüljárókat építenek a vasúti átkelők fölé. A munka al is kezdődött, de a 2012-es parlamenti választásokon győztes Szociálliberális Unió (USL) az év szeptemberében pénzhiányra hivatkoza leállíttatta az orzságos érdekeltségű beruházás folytatását. Azóta hol pénz, hol politikai egyezség, hol kivitelező hiányában szünetelt a munka – az érdekösszefüggések és érdekellentétek, a közérdek politikának való alárendelésének tipikus romániai esete volt a hat éve már 60 százalékban elkészült felüljáró befejezésének a halogatása. Tavaly nyár óta a TEHNODOMUS–CDP ENERGY–Construcţii Feroviare Mureş konzorciumot bízták meg a befejezéssel, amely több határidőt is túllépve, végül is október 15-re elkészült a munkával.


Alig várták a felüljáró megnyitását

„Nagyon sokáig megkeserítette a sofőrök életét ez az útszakasz, de most már biztosan gyorsabb és gördülékenyebb lesz a forgalom Arad körgyűrűjén” – mondta a hétfői avatón Cristian Ispravnic, a Temesvári Regionális Út- és Hídépítő Vállalat vezérigazgatója. A felüljáró építése összesen 31 millió és 719 ezer lejbe került áfástól, és állami költségvetésből fedezték. A vezérigazgató reményét fejezet ki, hogy a körgyűrű keleti végében, a Világosi út menti felüljárót is befejezik hamarosan. „Az a felüljáró az Arad–Bukarest vasútvonalat kerülné ki. Aláírták a rendelkezést a munka megkezdéséről, jelenleg a különböző engedélyek feélújításánál, illetve beszerzésénél tartunk, ugyanakkor egy-egy magas- és középfeszültségű vezeték átkötésén dolgoznakk. Remélhetőleg tavasszal nekikezdhetünk a tartógerendák felszerelésének, és remélem, hogy jövő decemberre elkészül.”

Ahhoz, hogy valóban a zökkenőmentes legyen a forgalom a körgyűrűn, meg kell majd építeni a keleti elkerülő szakaszt is mintegy 11 kilométeren, egy Maros-híddal együtt, de az még csak terv szintjén létezik.

A beharangozó szerint fél tizenkettőkor kellett volna megnyitni a forgalom előtt a felüljárót, de erre csak félórás késéssel került sor, mialatt egyes sofőrök dudálással adták jelét a türelmetlenségüknek, de amint az útépítő munkások félrehúzták az útzárat, elégedetten „vették birtokba” a létesítményt. A körgyűrű és a Kürtösi út kereszteződésében ezzel együtt a forgalmi rend is jelentősen megváltozott, kérik a gépkocsivezetőket, hogy ne rutinból vezessenek.

Halgassa meg Pataky Lehel Zsolt riportját, amely a Temesvári Rádió Magyar adása számára készült:

További hírek

Hír beküldése
Székelyföldre és Havasalföldre telepítik át az állatokat.
<em>Hír szerkesztése</em> Több mint egy tucat sérült a lippai balesetben
Kamionnal ütközött egy mikrobusz.
<em>Hír szerkesztése</em> „Lehetett volna rosszabb is a 2018-as év” [AUDIÓ]
Faragó Péter parlamenti képviselő értékelője.
<em>Hír szerkesztése</em> Történelmi mélyponton a lej
Újabb történelmi mélypontra került a román fizetőeszköz az euróval szemben, a lej átlépte a pszichológiai határnak tekintett 4,70 lejt. A lej a dollárral szemben is gyengült, amelynek egy egysége 4,1377 lejbe került. Elemzők szerint a zuhanás oka a „kapzsisági adó”, az idei költségvetés-tervezet késése és az import növekedése.
<em>Hír szerkesztése</em> Kritikusan alacsony a munkanélküliségi arány [AUDIÓ]
Munkahely lenne, de a bérek nem vonzók a magyarországi munkavállalók számára.
Hír beküldése
Utána a Szinkorn és DJ Tino zenél.
Az Ipartestület szervezi.
<em>Hír szerkesztése</em> Helytörténetek az elmúlt száz évből [AUDIÓ]
Az első kötetbe 26 település fért bele. Folytatása következik.
<em>Hír szerkesztése</em> Nyilvános a Kölcsey-díjasok névsora
Hosszú Zoltán és Siska-Szabó Zoltán (post mortem) kapja 2018-ra az elismerést.
<em>Hír szerkesztése</em> Statisztikai szolgáltatást indított az RMDSZ
Az erdelystat.ro előrejelzéseket is fog közölni.