Nem emelnek adókat Pécskán

2018. január 8.
<em>Hír szerkesztése</em> Nem emelnek adókat Pécskán

A december 14-én elfogadott helyi tanácsi határozat értelmében nem emelkednek az adók Pécskán, ellenben drágul majd a szemétszállítás.

A polgármesteri hivatal sajtóközleménye szerint az adótörvénykönyv által megengedett legalacsonyabb szintű kategóriába sorolható illetékeket szabtak meg Antal Péter polgármester javaslatára, úgyhogy a Maros-parti város és a közigazgatásilag hozzá artozó falvak lakóinak a 2017-es mértékű adókat kell majd fizetniük.

A kormány eltörölte azt a rendelkezést, hogy a 400 négyzetméternél nagyobb udvarral rendelkezőknek a külön adót számítottak fel, így az érintetteknek a 2015-ös kalkuláció szerint számítják majd ki az illetéket.

A közlemény kitér a szemétszállítás változásaira is: az év első négy hónapjára eső díjat a városháza pénztárában kell befizetni, viszont májustól minden háztartásnak külön szerződést kell kötnie a megyei szintű új szemétszállító vállalattal, a temesvári Retimmel. A szemétszállítási díj Pécskán fejenként havi 7,02 lejbe kerül majd (áfa nélkül!), és közvetlenül a szolgáltatónak kell majd fizetni. Ez a becslések szerint mintegy 8 lejes drágulást jelent személyenként, igaz, hogy a vállalat szelektíven gyűjti majd a háztartási hulladékot, a papírt és a pillepalackokat.

A helyi adókat egyébként már január 3-tól be lehet fizetni. Az első félév fizetési határideje március 31., de aki egy összegben kifzati az adóját, tíz százalék kedvezményt kap.

További hírek

Hír beküldése
A tavalyi 13 lej helyett 20 lejbe kerül idén egy felnőtt belépőjegy!
A történész betegség miatt nem jöhet Aradra.
Hír beküldése
A hagyományos májusi időponthoz képest idén valamivel később, június 2–3-án rendezik meg a Békéscsaba–Arad–Békéscsaba Szupermaraton, kerékpáros és görkorcsolyatúrát.
<em>Hír szerkesztése</em> Visszaállítják a törölt buszjáratok 90 százalékát
Az Arad Megyei Tanács hétfő kora délutáni ülésén megszavazták a márciustól eltörölt elővárosi és vidéki autóbuszjáratok 90 százalékának a visszaállítását. Ezenkívül napi egyről háromra növelik a kisiratosi menetrend szerinti járatok számát.
<em>Hír szerkesztése</em> Szerdán és szombaton gyűjtik a szemetet Pécskán
Az első héten háromszor lesz hulladékszállítás a városban és a hozzá tartozó falvakban.
<em>Hír szerkesztése</em> Jótékonysági nótagála Pécskán
A közösségi házra gyűjtenek az Anyák-napi rendezvényen.
<em>Hír szerkesztése</em> Gyulán töltsünk a poharunkba!
Április 27. és 30. között rendezik meg a 19. Gyulai Pálinkafesztivált.
<em>Hír szerkesztése</em> Remizett az UTA a Pandurii ellen
Ez volt a Poli elleni örökrangadó főpróbája.
<em>Hír szerkesztése</em> Raffay Ernő előadása Aradon
Erdély 1918 és 1920 között.
<em>Hír szerkesztése</em> St. Martin-koncerttel ünnepel a 15 éves a Szabadság-szobor Egyesület
Május 4-én, péntek 19 órától ünnepi gálaműsort szerveznek a Ioan Slavici-színházban.