Megszűnik az Astra „luxusvonata” a Temesvár–Nagybánya vonalon

2019. március 9.
Március 12-től törli a Temesvár–Arad–Nagyvárad–Szatmárnémeti–Nagybánya vonalon közlekedő InterRégió járatait az Astra Trans Carpatica magán vasúttársaság – közölte a szatmar.ro hírportál.
<em>Hír szerkesztése</em> Megszűnik az Astra „luxusvonata” a Temesvár–Nagybánya vonalon
Fotók: Astra Trans Carpatic

Az aradi Astra Villamos- és Személyvagon-gyárban előállított kocsikból álló szerelvény tavaly szeptember 8-án tette meg az első útját, és a köznyelvben luxusvonatként kezdték emlegetni, holott Vasile Blidar tulajdonos szerint csupán a 21. századi követelményeknek megfelelő körülményeket és szolgáltatásokat kínáltak az állami vasúttársaságéval (CFR) megegyező áron. A modern berendezésű, klimatizált és ingyenes vezeték nélküli internet-szolgáltatást biztosító vonatok akár 200 kilométeres óránkénti sebességgel is közlekedhetnének, ha a hazai vasúti infrastruktúra ezt lehetővé tenné – mondták akkor.

A társaság Facebook-oldalán is megtalálható a közlemény, mely szerint az IR 15540, 15541, 15546 és 15547 jelzésű járatokat törlik március 12-től, keddtől, de indoklást nem közölnek.

Az Astra elnézést kért az utasoktól a kellemetlenségért, és ígéretet tett arra, hogy a már megvásárolt jegyeket visszaváltják a pénztáraknál, az on-line rendelt jegyek árát pedig banki átutalással fizetik vissza (ez ügyben az érintettek írjanak üzenetet a Facebookon vagy az office@astratranscarpatic.ro e-mail-címen vegyék fel a kapcsolatot a céggel). Azt nem tudjuk, hogy a kieső járatokat pótolja-e a CFR.

Az Astrának nem ez volt az első magán vasúti járata: 2017 febrárjában az Arad–Temesvár–Craiova–Bukarest útvonalon indított oda–vissza közlekedő menetrend szerinti vonatot, ami a mai napig is működik.

További hírek

Hír beküldése
Sokba került a kapushiba a feljutásért versengő Chindia ellen.
„A Feltámadt Jézus életet hozott, de ezt az életet élni kell, és nemcsak távolról szemlélni. Aktívan bele kell kapcsolódnunk az Ő életébe és az Ő közösségének az életébe, akkor is, ha ez kockázattal jár. Ha ez nem történik meg, akkor az életnek a perifériájára fogunk szorulni, lehet, hogy gazdagon, talán híresen, de boldogtalanul."
Hír beküldése
Természetes anyagokból, hagyományos módszerekkel festette piros tojásokat.
<em>Hír szerkesztése</em> Pély Barna-koncert a Flexben
Május 3-án lép fel az egykori United tagja.
<em>Hír szerkesztése</em> Átvehették az első babacsomagokat az aradiak [AUDIÓ]
A magyar kormány támogatása a Köldökzsinór-programban részt vevő családoknak.
<em>Hír szerkesztése</em> Durrdefekt miatt borult fel a kisbusz kilenc utassal
Szerencsére senki sem sérült meg az autópályán történt balesetben.
<em>Hír szerkesztése</em> Húsvéti vásár a városháza előtt
Nagypénteken kezdődik.
<em>Hír szerkesztése</em> Tavaszi vásár az Expón
Dísznövények, kerti bútorok, utazási irodák ajánlata.
<em>Hír szerkesztése</em> UTA 74.: könyvbemutató és futballtörténeti kiállítás
Az alapító Neuman báróra, a legendás játékosokra és meccsekre is emlékeznek.
<em>Hír szerkesztése</em> Húsvéti ételszentelés Pécskán
A Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület kezdeményezésére már harmadszor szervezik meg.