Csütörtökön nyitja meg kapuit a 28. Agromalim

2017. szeptember 6.
Az Aradi Kereskedelmi, Ipar- és Agrárkamara legnagyobb szakkiállítása, az Agromalim 28. alkalommal nyitja meg kapuit csütörtökön 11 órakor.
<em>Hír szerkesztése</em> Csütörtökön nyitja meg kapuit a 28. Agromalim
Cimi Enache vásárszervező, Gheorghe Seculici aradi kamaraelnök, Mihai Daraban, az országos kamarai elnök és Traian Caraimanian, a Romexpo elnöke a sajtótájékoztatón

A kamara székhelyén tartott szerdai sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az Expo kiállítási központban öt ország több mint 270 kiállítója vesz részt a nemzetközi mezőgazdasági, élelmiszeripari és csomagolástechnikai vásáron, amely mindhárom pavilonban, 4500 négyzetméter beltéri kiállítási felüleleten zajlik majd, a kültéri standok viszont három hektáron terülnek el. Idén is rendeznek talajmegmunkálási bemutatót és tenyászállat-kiállítást, továbbá számos kísérő rendezvénye lesz a vásárnak.


Több mint 270 kiállítót várnak

A sajtótájékoztatón jelen volt Mihai Daraban, az országos kereskedelmi kamara elnöke is, aki elismerően beszélt a rendezvényről, kiemelve, hogy az INDAGRA után ez a második legnagyobb romániai mezőgazdasági szakkiállítás.

Az Agromalim csütörtökön 11–18 óra között tart nyitva, pénteken és szombaton 10–18, vasárnap 10–16 óra között látogatható. A szervezők a Hegyalja téri buszmegállóból ingyenes járatokat indítanak az Expóra, ezek 9.30-tól indulnak (kivéve csütörtökön, amikor 10.30-kor indul az első autóbusz).

Jelentős magyar résztvétel

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Aradi Regionális Irodájának tájékoztatása szerint az Agromalimon több mint 20 magyarországi cég mutatja be termékeit és szolgáltatásait.


A külföldiek közül a magyarországiak vannak jelen
a legnagyobb számban

A magyarországi cégek az A-pavilonban állítanak ki: műtrágyák, takarmányok, koncentrátumok, premixek, tejpótló tápszerek, ásványi és vitamin-kiegészítők, szaporító anyagok, valamint állattartási és állategészségügyi eszközök, villanypásztorok, mezőgazdasági ügyviteli innovatív megoldások, gazdaságos szalma- és egyéb biomassza-tüzelési megoldások, komplett fűtési rendszerek, gyorsan építhető, gazdasági épületszerkezeteket és flexibilis tartályrendszereket, sertéstartó rendszerek, nanotechnológiás emisszió csökkentő, prémium üzemanyag formula, mezőgazdasági munkagépek, kultivátorok, traktorok, fóliagyártó- és feldolgozó egyedi igények szerinti kidolgozása, legkorszerűbb helyszínen szórt poliuretán hab (purhab) hőszigetelés mezőgazdasági épületekhez, takarmánytároló, -szállító, -daráló, -keverő, -granuláló rendszerek, gabonaszárító rendszerek, laboratóriumi és méréstechnikai műszereket, utánfutók, száraztészták szerepelnek a kínálatban.

Üzletember-találkozó

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Aradi Regionális Irodája, Románia Nyugati Fejlesztési Ügynöksége és az Enterprise Europe Network közös szervezésépen szeptember 8-án, pénteken 10.30 és 13 óra között üzletember-találkozót tartanak az Agromalim keretében. Az esemény tematikus területei a következők: mezőgazdasági gépek, berendezések és technológiák; növénytermesztési gazdaságok és növényi technológiák; állattenyésztési és etetési rendszerek; állatgyógyászati ​​készítmények és eszközök; élelmiszeripari berendezések; agrár-élelmiszeripari termékek; csomagolási technológia; kutatás-fejlesztés, technológiák és innovatív módszerek az élelmiszer-feldolgozásban.

Magyar–magyar gazdatalálkozó

Már hagyománynak számít, hogy az Agromalim szombati napján szervezeik meg a magyar–magyar gazdafórumót.


A magyar-magyar gazdafórum jelentős
a Kárpát-medencei magyar agrárstratégia szempontjából

A Kárpát-medencei magyar agrárstratégia fő irányait meghatározó tanácskozást az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesülete hívta életre, és az idei a 18. találkozó lesz, melynek témája az innovációs irányok a mezőgazdaságban. A szombaton 10 órakor kezdődő rendezvényen jelen lesz többek között – a program szerint – Jakab István MAGOSZ-elnök, a magyar Országgyűlés alelnöke, Tóth Katalin, a magyar földművelésügyi minisztérium nemzetköui kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, Winkler Gyula Európa-parlamenti képviselő és Sebestyén Csaba, a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének elnöke.

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> „Színesen álmodik, de fekete-fehéren él” [AUDIÓ]
Az aradi festészet nagyasszonyának, Eisele-Szűcs Zoének a kiállítása.
<em>Hír szerkesztése</em> Kolozsvári és temesvári magyar előadások a színházi fesztiválon
Kézdi Imola ás Éder Enikő ismét aradi színpadon.
Hír beküldése
Több mint kéttucatnyian jelentkeztek, határon innen és túl.
<em>Hír szerkesztése</em> Színházi krimi az Aradi Kamaraszínházban
A Várj, míg sötét lesz című előadást az Orlai Produkció mutatja be.
<em>Hír szerkesztése</em> Ez is ritka: utcára vonultak a polgármesterek
A kormány adópolitikája ellen tüntettek a választott elöljárók.
<em>Hír szerkesztése</em> Eisele-Szűcs Zoé a Kölcsey Képtárban
A jubileumi kiállításra egy albumot is megjelentetett az egyesület.
<em>Hír szerkesztése</em> Kétszer büntették meg egy nap
1100 leje bánta a törmelék kiborításáért és amiért felügyelet nélkül hagyta a lovát.
<em>Hír szerkesztése</em> Nem marad fűtés nélkül a város
Hatmillió lejes gyorssegélyt szavaztak meg a városatyák az aradi villamos- és hőerőműnek (CET) a távfűtés zavartalan biztosítása érdekében. Az erőmű vezetősége szerint csak keddig voltak elegendők a tartalékaik. Tavaly 16 millió lejt kapott a város a kormánytól a fűtésre, idén viszont semmit.
A csanádpalotai Kelemen László Amatőr Színtársulat előadásában.
<em>Hír szerkesztése</em> Kisjenőben is bemutatták Vida Gábor könyvét
A kötetben sok egykori osztálytárs magára ismerhet.