Arad–Körösbökény útfelújítás: a tervet tervezik

2017. december 28.
A megyeházán csütörtökön aláírták azt a szerződést, amely az Arad–Világos–Pankota–Körösbökény megyei rangú út felújításának műszaki tervéről szól. A megbízást a kolozsvári Starcom Exim vállalat nyerte el a közbeszerzési eljáráson.
<em>Hír szerkesztése</em> Arad–Körösbökény útfelújítás: a tervet tervezik

A valamivel több mint 61 kilométer hosszú, és a megyei tanács vezetősége szerint közel 220 ezer Arad megyei lakost kiszolgáló műút teljes átépítése majdnem 142 millió euróba fog kerülni, amiből az önkormányzat önrésze mintegy négymilliót tesz ki (a többit a Regionális Operatív Progmraban elnyert kormánytámogatásból fedezik). Az említett útszakasz – több más hegyvidéki útvonallal együtt – mostohagyermeke volt útügynek és a korábbi megyei vezetőségnek: hol az országos, hol a regionális útügyi vállalat, hol a megyei tanács kezelésébe tartozott, de mivel igazán sosem volt gazdája, csak foltozgatásra futotta a ráfordításból, miközben a megnövekedett teher- és személygépkocsi-forgalom miatt a hepehupás út baleset- és életveszélyessé vált.

Ez a megbízás egyelőre a műszaki tervek elkészítéséről szól, a konkrét útfelújításnak várhatóan 2018 végén fognak neki – hívta fel a figyelmet Sergiu Bîlcea, a megyei tanács alelnöke.

Az önkormányzat vezetői emlékeztettek arra, hogy 2017-ben nagy hangsúlyt fektettek a megyei útügyi infrastruktúra fejlesztésére, és eddig mintegy 245 km-nyi út felújításának finanszírozására sikerült pályázatokat nyerni a határon átnyúló európai uniós, illetve a hazai vidék- és infrastruktúra-fejlesztési programokban – a kivitelezés ugyancsak jövőre kezdődik.

További hírek

Hír beküldése
Több mint hét kilométernyi utcát leaszfaltoztak, jön a szennyvízprogram, a LED-es közvilágítás és óvodafelújítás.
<em>Hír szerkesztése</em> UTA: pontvesztés hazai pályán
Döntetlent játszott az újonccal az aradi csapat.
<em>Hír szerkesztése</em> Nívódíjas a kamaraszínház művésze
Őze Lajos-díjat kapott Tege Antal.
Hír beküldése
A Török Zsolt, Teofil Vlad és Romeo Popa összetételű romániai Himalája-expedíció tagjai nepáli idő szerint csütörtök délután feljutottak a „Mount Everest lányakényt” emlegetett Pumori-csúcsra. A trió tagjai ezt követően visszatértek a legközelebbi pihenőhelyre, hogy aztán október 19-én, péntek délutánra lejussanak az alaptáborba.
Ez már a második halasztás.
<em>Hír szerkesztése</em> Az evangélikus templom ünnepére készülnek Újvarsándon
Remélik, hogy november 11-ig elkészülnek a felújítással.
<em>Hír szerkesztése</em> Interliga: a nagybetűs futball előszobája [AUDIÓ]
Tizenkét éve zajlik a román–magyar bajnokság a kölyökcsapatok között.
<em>Hír szerkesztése</em> Néptáncoktatás felnőtteknek [AUDIÓ]
Nem kell előképzettség, szívesen látnak minden érdeklődőt.
<em>Hír szerkesztése</em> Eddig bírta az UTA műfüves pályája
A hagyományos, tartalékpályán tartják az edzéseket a sérülésveszély miatt.
<em>Hír szerkesztése</em> Zenés komédia az Aradi Kamaraszínház műsorán
A Tatabányai Jászai Mari Színház mutatja be a Csoportterápiát.