Arad–Körösbökény útfelújítás: a tervet tervezik

2017. december 28.
A megyeházán csütörtökön aláírták azt a szerződést, amely az Arad–Világos–Pankota–Körösbökény megyei rangú út felújításának műszaki tervéről szól. A megbízást a kolozsvári Starcom Exim vállalat nyerte el a közbeszerzési eljáráson.
<em>Hír szerkesztése</em> Arad–Körösbökény útfelújítás: a tervet tervezik

A valamivel több mint 61 kilométer hosszú, és a megyei tanács vezetősége szerint közel 220 ezer Arad megyei lakost kiszolgáló műút teljes átépítése majdnem 142 millió euróba fog kerülni, amiből az önkormányzat önrésze mintegy négymilliót tesz ki (a többit a Regionális Operatív Progmraban elnyert kormánytámogatásból fedezik). Az említett útszakasz – több más hegyvidéki útvonallal együtt – mostohagyermeke volt útügynek és a korábbi megyei vezetőségnek: hol az országos, hol a regionális útügyi vállalat, hol a megyei tanács kezelésébe tartozott, de mivel igazán sosem volt gazdája, csak foltozgatásra futotta a ráfordításból, miközben a megnövekedett teher- és személygépkocsi-forgalom miatt a hepehupás út baleset- és életveszélyessé vált.

Ez a megbízás egyelőre a műszaki tervek elkészítéséről szól, a konkrét útfelújításnak várhatóan 2018 végén fognak neki – hívta fel a figyelmet Sergiu Bîlcea, a megyei tanács alelnöke.

Az önkormányzat vezetői emlékeztettek arra, hogy 2017-ben nagy hangsúlyt fektettek a megyei útügyi infrastruktúra fejlesztésére, és eddig mintegy 245 km-nyi út felújításának finanszírozására sikerült pályázatokat nyerni a határon átnyúló európai uniós, illetve a hazai vidék- és infrastruktúra-fejlesztési programokban – a kivitelezés ugyancsak jövőre kezdődik.

További hírek

Hír beküldése
A tavalyi 13 lej helyett 20 lejbe kerül idén egy felnőtt belépőjegy!
A történész betegség miatt nem jöhet Aradra.
Hír beküldése
A hagyományos májusi időponthoz képest idén valamivel később, június 2–3-án rendezik meg a Békéscsaba–Arad–Békéscsaba Szupermaraton, kerékpáros és görkorcsolyatúrát.
<em>Hír szerkesztése</em> Visszaállítják a törölt buszjáratok 90 százalékát
Az Arad Megyei Tanács hétfő kora délutáni ülésén megszavazták a márciustól eltörölt elővárosi és vidéki autóbuszjáratok 90 százalékának a visszaállítását. Ezenkívül napi egyről háromra növelik a kisiratosi menetrend szerinti járatok számát.
<em>Hír szerkesztése</em> Szerdán és szombaton gyűjtik a szemetet Pécskán
Az első héten háromszor lesz hulladékszállítás a városban és a hozzá tartozó falvakban.
<em>Hír szerkesztése</em> Jótékonysági nótagála Pécskán
A közösségi házra gyűjtenek az Anyák-napi rendezvényen.
<em>Hír szerkesztése</em> Gyulán töltsünk a poharunkba!
Április 27. és 30. között rendezik meg a 19. Gyulai Pálinkafesztivált.
<em>Hír szerkesztése</em> Remizett az UTA a Pandurii ellen
Ez volt a Poli elleni örökrangadó főpróbája.
<em>Hír szerkesztése</em> Raffay Ernő előadása Aradon
Erdély 1918 és 1920 között.
<em>Hír szerkesztése</em> St. Martin-koncerttel ünnepel a 15 éves a Szabadság-szobor Egyesület
Május 4-én, péntek 19 órától ünnepi gálaműsort szerveznek a Ioan Slavici-színházban.