Arad–Körösbökény útfelújítás: a tervet tervezik

2017. december 28.
A megyeházán csütörtökön aláírták azt a szerződést, amely az Arad–Világos–Pankota–Körösbökény megyei rangú út felújításának műszaki tervéről szól. A megbízást a kolozsvári Starcom Exim vállalat nyerte el a közbeszerzési eljáráson.
<em>Hír szerkesztése</em> Arad–Körösbökény útfelújítás: a tervet tervezik

A valamivel több mint 61 kilométer hosszú, és a megyei tanács vezetősége szerint közel 220 ezer Arad megyei lakost kiszolgáló műút teljes átépítése majdnem 142 millió euróba fog kerülni, amiből az önkormányzat önrésze mintegy négymilliót tesz ki (a többit a Regionális Operatív Progmraban elnyert kormánytámogatásból fedezik). Az említett útszakasz – több más hegyvidéki útvonallal együtt – mostohagyermeke volt útügynek és a korábbi megyei vezetőségnek: hol az országos, hol a regionális útügyi vállalat, hol a megyei tanács kezelésébe tartozott, de mivel igazán sosem volt gazdája, csak foltozgatásra futotta a ráfordításból, miközben a megnövekedett teher- és személygépkocsi-forgalom miatt a hepehupás út baleset- és életveszélyessé vált.

Ez a megbízás egyelőre a műszaki tervek elkészítéséről szól, a konkrét útfelújításnak várhatóan 2018 végén fognak neki – hívta fel a figyelmet Sergiu Bîlcea, a megyei tanács alelnöke.

Az önkormányzat vezetői emlékeztettek arra, hogy 2017-ben nagy hangsúlyt fektettek a megyei útügyi infrastruktúra fejlesztésére, és eddig mintegy 245 km-nyi út felújításának finanszírozására sikerült pályázatokat nyerni a határon átnyúló európai uniós, illetve a hazai vidék- és infrastruktúra-fejlesztési programokban – a kivitelezés ugyancsak jövőre kezdődik.

További hírek

Hír beküldése
Jubileumi zarándoklatot szerveznek július 16-án, hétfőn.
<em>Hír szerkesztése</em> Nemzetiségek fesztiválja
Népviseleti felvonulás és folklórműsor színesíti a programot.
<em>Hír szerkesztése</em> Utánfutó lökte le az útról az autót
Egy sérültet helikopterrel szállítottak kórházba.
<em>Hír szerkesztése</em> XII. Nagyiratosi Falunapok
A hétvégén rendezik meg az idei kulturális és hagyományőrző programsorozatot. A TNT és a 3+2 is koncertezik a rendezvényen.
Hír beküldése
Megyeszerte 846 fellebbezést nyújtottak be, és 537 esetben emeltek, ám 259 esetben csökkentettek a jegyek a felülvizsgálat után, így a sikeresen érettségizők aránya valamelyest javult, 61,13%-ra az eredeti 59,20%-ról. A Csiky Gergely Főgimnáziumban eggyel nőtt a sikeresen diplomázók száma, 32-re, az átmenők aránya 59,26%.
<em>Hír szerkesztése</em> Emberéletet követelt Aradon a vihar [VIDEÓ]
Két óra alatt kellett négy helyre riasztották a tűzoltókat.
<em>Hír szerkesztése</em> Szentpáli győzelem a Magyar Falvak Kupáján
Hét település nyolc csapatának részvételével zajlott a bajnokság, a hazaiak hétméteresekkel nyertek.
<em>Hír szerkesztése</em> Fradi-játékos lőtt gólt az UTA színeiben
A csíki János Norbert Budapestről érkezett Aradra.
<em>Hír szerkesztése</em> Idén is felkerekedik
Július 28-tól három megyében tíz napon át turnézik a társulat.
<em>Hír szerkesztése</em> Nagyzeréndi Napok
Roncsderbi is lesz a július 13. és 15. közötti programsorozaton.