Aszfaltozásra készülnek Öthalmon, kezdődnek a dugók

2018. szeptember 11.
A Temesvári Regionális Út- és Hídépítő Vállalat keddi tájékoztatása szerint szeptember 13-án, csütörtökön megkezdik az útjavítási munkálatokat a 7-es számú országút öthalmi (Vladimirescu) szakaszán.
<em>Hír szerkesztése</em> Aszfaltozásra készülnek Öthalmon, kezdődnek a dugók

Az Arad melletti nagyközségben egy három és fél kilométeres szakaszon marják fel az egyenetlen aszfaltréteget, és új burkolatot öntenek majd. A munkálatok körülbelül öt napig tartanak majd, ha az időjárás nem szól közbe. Ez idő alatt kérik tekintettel lenni a forgalom- és sebességkorlátozásra. A kivitelezéssel a PORR Construct SRL útépítő vállalatot bízták meg.

A közlemény szerint a munkát csütörtök reggel fél kilenc után, vagyis a reggeli csúcsforgalom után kezdik meg. Azt nem közölték, hogy miért nem lehetett elvégezni a tanévkezdéssel járó csúcsforgalom előtt, mondjuk augusztusban, a nyári szabadásgok idején, amikor az amúgy túlterhelt úszakasz kevésbé zsúfolt…

Kerülendő a 7-es út

Az Aradot Dévával összekötő 7-es számú országúton egyébként az év végéig torlódásokra kell számítani a javítási munkálatok miatt, s főleg az Arad megyei szakaszon.

A regionáli útügyi igazgatóság közlése szerint hamarosan Arad Gáj negyedében fognak neki egy háromkilométeres szakasz felújításának, közben az ópálosi felüljárót is javítják majd, továbbá Lippa és Radna (8 km), Konop és Odvos (11 km), Marosardó és Soborsin (4 km) között, valamint egy soborsini négykilométeres szakaszon lesznek munkálatok. Az Arad és Hunyad megye határán lévő Zámnál már megkezdődött az útjavítás.

További hírek

Az Ipartestület szervezi.
Hír beküldése
Az első kötetbe 26 település fért bele. Folytatása következik.
Hír beküldése
Hosszú Zoltán és Siska-Szabó Zoltán (post mortem) kapja 2018-ra az elismerést.
Hír beküldése
Az erdelystat.ro portál magyar nyelven és magyar szempontok szerint rendezve tesz közzé olyan hivatalos romániai statisztikai adatokat, amelyek nyilvánosak ugyan, de esetenként nehezen elérhetők. Cél, hogy a portál ne csak a múltról és a jelenről szóljon, hanem előrejelzéseket is közöljön.
<em>Hír szerkesztése</em> Arad, a név marad! [AUDIÓ]
A Szabadság-szobor Egyesület várostörténeti sorozatának második kötete.
<em>Hír szerkesztése</em> Aradi áldozata is van az influenzának
Kilencre nőtt a betegségben meghalt személyek száma.
<em>Hír szerkesztése</em> Az UTA meghátrált az Előrével szemben
A békéscsabaiak nyerték az idei első edzőmeccset.
<em>Hír szerkesztése</em> Újságírót jelöl Ezüstfenyő-díjra az aradi RMDSZ
Balta János január 25-én veheti át a kitüntetést.
Az Eurotrans Alapítvány szolgáltatása ingyenesek.
<em>Hír szerkesztése</em> Elárverezik az Andrényi-palotát
Az aradi belváros jellegzetes épületének kikiáltási ára 2,5 millió euró.