Audio

A két város az előszerződést már decemberben megkötötte, hétfőn az aradi városházán a legfontosabb teendőkről egyeztettek a szervezők.
Az Aradi Filharmóniának és a megyei múzeumnak otthont adó Kultúrpalota jelenleg is zajló renoválása miatt korábban eltávolították az épület faláról azt az emléktáblát, amelyet a Kölcsey Egyesület állíttatott 2011 novemberében, a szervezet fennállásának 130. évfordulójának alkalmából.
A megyei önkormányzat az aradi turizmust szeretné fellendíteni.
A harcos és- és eszmetársak búcsúznak Borbély Imrétől abban a közelmúltban megjelent emlékkötetben, amely a fia, Borbély Zsolt Attila politológus gondozásában jelent meg.
Elkezdte kézbesíteni a román posta az erdélyi magyar állampolgároknak a szavazócédulákat, amiket a megcímzett válaszborítékokban kell majd visszajutattni az április 8-i magyar országyűlési választásokig.
Azok a külhoni magyar állampolgárok, akik még nem jelentkeztek be a Nemzeti Választási Iroda névjegyzékébe, vagy nem jelezték adataik, elérhetőségeik esetleges megváltozását, március 20-ig tehetik meg ezt.
Aradhoz az 1848–49-es forradalom és szabadságharc gyászos kimenetele, a világosi fegyverletétel, a véres megtorlás, a 13 honvédtiszt kivégzése köthető. De voltak dicsőséges epizódjai is a szabadságharcnak Aradon, szabadságvágyból fakadó hősiességgel állták a harcot az aradiak – emlékezetetett Faragó Péter parlamenti képviselő a forradalom kitörésének 170. évfordulóján tartott emlékünnepségen.
Jót tett az őszi vetésnek a február végi-március eleji havazás és kemény fagy, amely térségünket sem keülte el: vastag hótakaró fedte a Bánság és a Partium határán található földeket.